Meitene izmakšķerē 463 kilogramus smagu zivi
Publicēts 3. septembrī, 2012.
28 gadus vecās amerikānietes Mollijas Palmeres izvilktais 3,5 metrus garais un 463 kilogramus smagais marlins tomēr netiks apstiprināts kā jauns pasaules rekords – pretēji Starptautiskās sporta makšķerēšanas asociācijas («IGFA») noteikumiem, makšķerniece to nepievārēja vienatnē, bet ar savas komandas palīdzību.

Tomēr Palmere par to neskumst.

 

«Es uz šīm sacensībām neierados tādēļ, lai uzstādītu rekordu, un arī ne tādēļ, lai iegūtu naudas balvu. Es ierados, lai noķertu zivi, un to mēs arī paveicām,» viņa sacījusi. Makšķerniece ar milzīgo marlinu cīnījusies aptuveni četras stundas, bet, neraugoties uz to, ka kapteinis prasmīgi manevrējis ar kuģi, lai zivi nogurdinātu (noteikumi to atļauj), nav spējusi gūt virsroku. Pēc neilgas apspriedes pieņemts lēmums iesaistīt komandu, un pieci vīri, nomainot cits citu, vēl divas stundas centušies nokausēt marlinu, līdz tas beidzot izdevies.

Pēc starptautisko sacensību beigām Palmere godīgi atzinusies, ka zivi izvilkusi ar komandas biedru palīdzību, tādēļ viņa nevar pretendēt uz pirmo vietu un gandrīz 130 000 dolāru lielo naudas balvu. Lai gan viņas notvertais marlins ir par 30 kilogramiem smagāks nekā iepriekšējais rekordists, arī jauns rekords netiks apstiprināts.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: